Havuçlu Salata

Havuçlu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 6-7 büyük uzunluk havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 800 gram koyu yoğurt
  • 1 yemek kaşıĝı mayonez
  • Tuz

Üzerine dilerseniz:

  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz biber
  • Pul biber

Havuçlu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları yıkayıp rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  2. Tavaya sıvı yağ/ zeytinyağda 5-6 dakika kavurun.
  3. Ben havuçların hafif canlı kalmasını seviyorum. Kavurduktan sonra soğumaya bırakın.
  4. Maydanozu ve dereotunu doğrayın.
  5. Sosunu hazırlıyalım: yoğurdu, mayonezi ve rendelenmiş sarımsağı çırpma teliyle çırpın.
  6. Havuçlar soğuduktan sonra sosunu ekleyin ve tuzunu damak tadınıza nazaran ek edin.
  7. Üzerine dilerseniz kavrulmuş cevizde ekleyebilirsiniz.Ben bu sefer yapmadım.
  8. Yapımı için tavaya zeytinyaĝını ve tereyağını alalım eriyince cevizleri ekliyelim.
  9. Bir kaç dakika kavuralım.
  10. En son pul biber ve toz biber ekliyelim.
  11. Bir kaç dakika daha kavuralım.Ve salatanın üzerine gezdirelim.Afiyet olsun.

Havuçlu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı
Tavuk ve Karides Paella
Fırında Biber Dolması
Kuru Dolma
Karışık Dolma (Çok Lezzetli)
Çikolatalı Milföy
Hdabla | © 2025 |