Havuçlu Rulo Salata

Havuçlu Rulo Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için:

  • 400 gram labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • Ufak bir kase konserve mısır
  • Ufak bir kase doğranmış kornişon turşu
  • (dilerseniz kornişon yerine zeytin yahut salam da doğrayabilirsiniz)
  • Tuz

Havuçlu Rulo Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle rendelediğimiz havuçları biraz tuz ile suyunu salıp çekene dek ocakta kavuruyoruz.
  2. Ardından yarım su bardağı suyu ekleyip suyu çekene dek karıştırarak pişiriyoruz (iyice yumuşayacak). Akabinde soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bu sırada farklı bir kapta yumurtaların aklarını bir fiske tuz ilavesiyle 3-5 dk köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  4. Yumurtaların sarılarını da havuca ekliyoruz. Üzerine un ve tuzunu da ek edip blenderdan geçiriyoruz.
  5. Köpüren yumurta aklarını da ekleyip çok söndürmeden bir spatula ile karıştırıyoruz.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip harcı döküyoruz ve eşit halde düzleyerek 170 dereceye evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 12-15 dk kadar pişiriyoruz.
  7. Fırından çıkarıp sıcak haliyle yağlı kağıt ile birlikte rulo yapıyoruz ve bir havlu ile örtüyoruz.
  8. Kenarda soğurken iç harcını hazırlıyoruz. Harç için gerekli tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Havuçlu ruloyu tam olarak soğumamış, şimdi ılıkken rulosunu açıyoruz.
  9. İç harcı üzerine eşit halde yayıp yağlı kağıttan ayırarak rulo yapıyoruz bu sefer ve streç sinema ile kapatıp buzdolabında bekletiyoruz. Bu halde 1 gece bekletebiliyoruz yahut biraz kendine geldiğinde dilimleyebiliyoruz. Afiyet olsun 😋.

Havuçlu Rulo Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Çiğ Köfte
Dubai Çikolatası
Kuru Meyveli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye (Buzluk İçin Uygun)
Taş Kadayıf
Tavuk Sote Tarifim (Kahvaltıya Uygun)
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Hdabla | © 2025 |