Havuçlu Rulo Kurabiye
Havuçlu Rulo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke (elma, üzüm fark etmez)
- 1 buçuk çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 buçuk 5 su bardağı un elenmiş olsun
İç materyaller;
- 4-5 tane orta uzunluk kabukları soyulmuş havuç
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Piştikten sonra;
- 2-3 yemek kaşığı bal
- 2-3 yemek kaşığı su
- Hindistan cevizi
- Dilerseniz yalnızca pudra şekeri serperekde servis edebilirsiniz
Havuçlu Rulo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz havuçları soyup rendeleyin, geniş bi tava alın ,üzerine şekeri suyu koyup ocakta pişirin.
- Suyu güzelce çekince tarçını, cevizi katın ocağı kapatın.
- Sonra materyal listesindeki un, kabartma tozu hariç kalan materyalleri alın ve mikserle çırpın elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin elinize yapışmayan bi hamur elde edinceye kadar un ekleyin.
- Hamur toparlanınca un eklemeyi bırakın .
- Hamuru 3 -4 modüle bölelim ,tezgaha un serpin ve merdaneyle çok ince olmayacak çok kalın olmayacak formda büyütüp iç harcımızı yarısına kadar yayın rulo halinde sarın.
- Keskin bir bıçak 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve elimizle hafif hafif bastırıp yuvarlak form verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak diziyoruz .
- Tüm şekillendirme bitince 10dk evvelden 180 dercede ısıtılmış fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
- 25-30 dakika pişirdim ,sizlerde kendi fırınınıza nazaran pişirin çok kızarmasın.
- Pişen kurabiyelerin üzerine 2-3 yemek kaşığı bal 2-3 kaşığı suyu karıştırın uygunca karışınca ve fırça ile üzerlerine sürüp hindistancevizi serpin, afiyetle sevdiklerinize ikram edin beğenmeniz dileğiyle 💐🥰.
Havuçlu Rulo Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














