Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk elma
- 4 orta uzunluk havuç
- 1 portakal rendesi ve suyu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 1.5 paket petibör
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 pk vanilya
Havuçlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elma ve havuçları rendeleyelim.
- Üzerine şekeri ekleyip 5 dk pişirelim.
- Daha sonra portakal suyu ve rendesini ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Havuçlar yumuşayınca bisküvileri de ekleyip karıştıralım.
- Küçük dikdörtgen borcamın içine boşluk kalmayacak formda yayalım.
- Bir tencerede süt şeker nişasta ve unu yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Altını kapatınca vanilya ekleyelim.
- Pastanın üzerine kremayı yayalım.
- Dolapta en az 4-5 saat bekletip o denli servis edelim.
Havuçlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



