Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı midyat bulguru
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 2 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil köy biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım limonun suyu
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Yeşillikler;
- 4-5 adet doğranmış marul yaprağı
- 2 adet küçük doğranmış taze soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayıp tencereye koyalım üzerine 2 su bardağından iki parmak eksik su koyalım su kaynayınca ocağın altını kısalım suyunu çekene kadar pişsin.
- Sonra öbür tarafta yağı koyalım rendelenmiş soğanı koyalım bir dk kavuralım çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edelim karıştıralım, salçaları ekleyip tekrar karıştıralım.
- Havucun bir tanesi kabuğunu soyalım, rendeleyelim tavaya ekleyelim, iki üç dk kavuralım bu harcın bulgurun üzerine dökelim tuz baharatı da dökelim, güzelce karıştıralım.
- Sonra soğuduktan sonra bulgur doğranmış yeşillikleri koyalım tekrar karıştıralım nar ekşisi, limon suyu döküp karıştıralım.
- Rendelendiğimiz ikinci havucu pişirmeden çiğ olarak katalım tekrar bir karıştıralım servis tabağına alalım afiyet olsun.
Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








