Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı

Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı midyat bulguru
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet küçük uzunluk havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı  kimyon
  • 1 çay kaşığı  toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı  pulbiber
  • 1 çay kaşığı  kekik
  • 1 çay kaşığı  kuru nane
  • Yarım limonun suyu
  • 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Yeşillikler;

  • 4-5 adet doğranmış marul yaprağı
  • 2 adet küçük doğranmış taze soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru yıkayıp tencereye koyalım üzerine 2 su bardağından iki parmak eksik su koyalım su kaynayınca ocağın altını kısalım suyunu çekene kadar pişsin.
  2. Sonra öbür tarafta yağı koyalım rendelenmiş soğanı koyalım bir dk kavuralım çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edelim karıştıralım, salçaları ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Havucun bir tanesi kabuğunu soyalım, rendeleyelim tavaya ekleyelim, iki üç dk kavuralım bu harcın bulgurun üzerine dökelim tuz baharatı da dökelim, güzelce karıştıralım.
  4. Sonra soğuduktan sonra bulgur doğranmış yeşillikleri koyalım tekrar karıştıralım nar ekşisi, limon suyu döküp karıştıralım.
  5. Rendelendiğimiz ikinci havucu pişirmeden çiğ olarak katalım tekrar bir karıştıralım servis tabağına alalım afiyet olsun.

Havuçlu Midyat Bulguru Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tadı İle Perde Pilavı
İrmik Kesmesi
Pratik ( Yalancı ) Profiterol
Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Kara Gelin Pastası
Soğuk Türk Kahvesi
Hdabla | © 2024 |