Havuçlu Kurabiye

Havuçlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı yahut sızma zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml lik klasik su bardağı

Havuçlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu dışında öbür gereçleri karıştıralım.
  2. Unu birer bardak ortayla karıştırarak ekleyelim.
  3. İlk bardak unu dökünce üzerine kabartma tozunu da ek edelim.
  4. Elde edilen hamurdan yuvarlak haller meydana getirerek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dk pişirelim.

Havuçlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Semizotu Salatası(meze)
Patlıcan Sarma Kebabı
Mayasız Biberli Zeytinli Naneli Kıyır Poğaça
Çankırı Yoğurtlu Çorba
Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |