Havuçlu Kremalı Kek

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı bir parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 2 su bardağı un
- 1’er paket kabartma tozu ve vanilin
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır, akabinde sıvılar eklenir.
- Biraz çırpıldıktan sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
- Ardından rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçın eklenerek söndürülmeden bir spatula yardımı ile karıştırılır.
- Tereyağı ile yağlanmış kalıba dökülür.
- 160 derece fırında fansız 50 dakika pişirilir.
- Krema için tüm gereçler bir tencereye alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
- Kaynayınca altı kapatılıp bir kaşık tereyağ ve vanilin eklenir.
- Ara orta karıştırılarak soğutulur. Şayet kabuk tutarsa en son el blendırından çekilebilir.
- Fırından çıkan kek soğutulduktan sonra kalıptan çıkartılır. Soğumuş krema üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 🌸.
Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
