Havuçlu Kremalı Kek

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1’er paket kabartma tozu ve vanilin
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır, akabinde sıvılar eklenir.
  2. Biraz çırpıldıktan sonra elenmiş un, kabartma tozu ve vanilin eklenir.
  3. Ardından rendelenmiş havuç, ceviz ve tarçın eklenerek söndürülmeden bir spatula yardımı ile karıştırılır.
  4. Tereyağı ile yağlanmış kalıba dökülür.
  5. 160 derece fırında fansız 50 dakika pişirilir.
  6. Krema için tüm gereçler bir tencereye alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  7. Kaynayınca altı kapatılıp bir kaşık tereyağ ve vanilin eklenir.
  8. Ara orta karıştırılarak soğutulur. Şayet kabuk tutarsa en son el blendırından çekilebilir.
  9. Fırından çıkan kek soğutulduktan sonra kalıptan çıkartılır. Soğumuş krema üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 🌸.

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Kabaran Pandispanya Tarifi (12 Kişilik)
Lezzetli Kıymalı Börek
Patates Kızartmalı Tavuk (Tek Tavada)
Abla Kardeş 5 Çayı Sofrası
Portakallı Karnabahar Çorbası
Salçalı Yumurta
Hdabla | © 2025 |