Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı kırık ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat
  • 2 su bardağı un

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Yağı ekleyelim ve öbür kuru materyalleri de ekleyip çırpalım.
  3. Son olarak dövülmüş ceviz ve rendelenmiş havucu spatula yardımıyla ekleyip, karıştıralım.
  4. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun.

Not:Kek piştikten sonra 10-15 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyip servis edebilirsiniz.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Spaketli
Pırasa Böreği
Tiramisu Tarifi
Çikolata Soslu Kek
Bayatlamayan Anne Poğaçası
Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |