Havuçlu Kek
Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucu karbonat
- 2 su bardağı un
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Yağı ekleyelim ve öbür kuru materyalleri de ekleyip çırpalım.
- Son olarak dövülmüş ceviz ve rendelenmiş havucu spatula yardımıyla ekleyip, karıştıralım.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim afiyet olsun.
Not:Kek piştikten sonra 10-15 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyip servis edebilirsiniz.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







