Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 adet vanilya şekeri
- 1 adet kabartma tozu
- 3 adet havuç
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 portakal tendesi
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı ek edip, mikserin düşük ayarında çok az karıştırın.
- Son olarak içine rendelenmiş havuç ve kırılmış cevizi ek edip tahta kaşıkla karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına döküp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 175 derecede 40-45 dk denetimli pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












