Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 portakal tendesi

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yeterlice çırpın.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  3. Un kabartma tozu ve vanilyayı ek edip, mikserin düşük ayarında çok az karıştırın.
  4. Son olarak içine rendelenmiş havuç ve kırılmış cevizi ek edip tahta kaşıkla karıştırıp, yağlanmış kek kalıbına döküp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 175 derecede 40-45 dk denetimli pişirin.
  5. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rengarenk Arpa Şehriye Salatası
Sütlü İrmik Tatlısı
Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi (Videolu)
Cevizli Izgara Zeytinli Kuru Domates Mezesi
Karpuzlu Fresh Kuplar
Magnolia
Hdabla | © 2025 |