Havuçlu Karnabahar Yemeği

Havuçlu Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç
- 1 karnabaharın dörtte birini kullandım
- 2 patates
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- 5 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı biber (siz kendi damak isminize nazaran ölçüsünü ayarlayabilirsiniz)
Havuçlu Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçlar güzelce yıkayıp kabuğunu soydum, görseldeki gb dilimledim.
- Daha sonra patatesler yıkadım soydum ve dilimledim.
- Karnabahar ları da çok küçük yapmadan birbirinden ayırdım yıkadım.
- Soğan ve sarımsağı doğrayıp yağın içinde kavurdum.
- Salçası ve baharatlarını da koyun karıştırdım sırasıyla patates havuç ve karnabaharları da koyup üzerine sıcak suyu döktüm kapağını da kapatıp kısık ateşte pişirmeye bıraktım.
- Dilerseniz siz içerisine kıymada koyabilirsiniz yaparken.
Afiyet olsun ❤️
Havuçlu Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

