Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un (silme)
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet patates
  • ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencerede yağlar eridikten sonra un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  2. Üzerine minik doğranmış kabak, patates ve rendelenmiş havuç eklenerek karıştırılır.
  3. Sebzeler biraz piştikten sonra su ve tavuk suyu eklenir. Sebzeler 6-7 dk kaynatılır.
  4. Ardından süt, sarımsak tozu ve baharatlar ek edilerek bir taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.

Afiyet olsun 🍵

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Graten
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Ramazan Pidesi
Evde Mis Gibi Meyve Suyu
Ekmek Kızartması ( Bayat Ekmeklerinizi Değerlendirin )
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet