Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba

Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un (silme)
- 2 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet patates
- ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede yağlar eridikten sonra un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine minik doğranmış kabak, patates ve rendelenmiş havuç eklenerek karıştırılır.
- Sebzeler biraz piştikten sonra su ve tavuk suyu eklenir. Sebzeler 6-7 dk kaynatılır.
- Ardından süt, sarımsak tozu ve baharatlar ek edilerek bir taşım daha kaynatılır. Ocağın altı kapatılır.
Afiyet olsun 🍵
Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

