Havuçlu Kabak Tarator

Havuçlu Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 4 dolu çorba kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
İsteğe bağlı süslemek için;
- Toz biberli ceviz
Havuçlu Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuçlar rendelenir.
- Önce tavaya zeytinyağ koyuyoruz ,ardından kabaklar atılıyor suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Sonra havuçları atıyoruz ve 1 diş sarımsağı da ben ezip sotelerken içine atıyorum.
- İkiside pişince soğumaya bırakıyoruz. Sıcakken yoğurtla buluşturursak kesilir.
- Yoğurtu karıştırma kabına alın.
- Ezilmiş sarımsak ve tuzu atın çırpın, içine soğuyan kabak ve havucu da alın.
- Servis tabağına alabilirsiniz.Deneyen herkese afiyet olsun.
Havuçlu Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
