Havuçlu Dereotlu Poğaça

Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta (sarısı yüzü için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme (dolu olmasın) tuz
- 3 su bardağı un
- Yarım demet dereotu
- 1 büyük havuç
İçi için;
- Peynir yahut lor
Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dereotunu ince kıyım doğrayalım. Havuçları rendeleyip elimizle suyunu sıkalım. Bu halde poğaçamızda çiğlik oluşmayacaktır.
- Daha sonra un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri elimizle düzgünce karıştıralım. Unu az az ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamura dereotunu ve havucu ek edip yoğuralım. Bu kademede ele yapışır olursa bir kaşık un eklemesi yapıp hamuru toparlayalım.
- Hamuru yumurta büyüklüğünde koparıp içine peynir koyup ister yuvarlayın ister d formunda isterseniz üçgen formunda yapabilirsiniz. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu yahut susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilısın servise hazır.
Not:Poğaçayı isterseniz içine peynir koymadan sade de yapabilirsiniz. Kullandığım çay bardağı ölçüsü klasik 100 ml çay bardağı ölçüsüdür.
Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













