Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su (isteğe bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç(orta boy)
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları soyalım. Cevizleri temizleyelim. Ben havuç ve cevizi robottan geçirip kullandım daha pratik oluyor.
  2. Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpalım.
  3. Süt,sıvı yağ,su ekleyip karıştıralım.
  4. Un ve kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  5. Son olarak ceviz havuç ve tarçını ekleyip spatula ile karıştıralım.
  6. !! kek kalıbını yağlayıp unlayalım. (kek kalıptan bu sayede çabuk çıkıyor. )
  7. Kek harcını kalıba dökelim ve 180 derece fırında 30 dk pişirelim. Pişme mühleti fırına nazaran değişiyor.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Künefe Tarifi
Kabak Mücver (Diyet Uygun)
5 Dakikada Efsane Yumurta Kapama Kahvaltıya Şok Lezzet!
Köfteli Avcı Kebabı
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Nefis Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |