Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları şekerle düzgünce çırpalım, beyaz köpük üzere olduktan sonra süt ve sıvı yağımızı ekleyelim çırpalım.
  2. Un, kabartma tozu ,vanilyayı karışımıza ekleyelim karıştıralım.
  3. Rendelenmiş havuç ceviz ve tarçın ekleyelim karıştıralım.
  4. Kek kalıbımızı yağlayıp unlayalım.
  5. Yağlanıp unlanmış kalıbımıza kek harcımızı dökelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kekimiz hazır afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mürdüm Eriği Marmelatı
Sağlıklı Fındık Kreması
Bal Kabağı Çorbası
Az Fındıklı Ama Lezzetli Cookie
Sebzeli Mantar Yemeği (Mantarı Birde Böyle Deneyin Tadına Doyum Olmayacak)
Katmer
Hdabla | © 2025 |