Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Borcamı yağlamak için ;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağın pudra şekeri
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar enfes bi kek tanımıyla geldim süratlice başlayalım.
- Öncelikle yumurta ve şekeri çırpma kapına alıyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağımızı ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Havuçlarımızı rendeleyip ( sıkarak yahut peçete yardımı ile suyunu alıyoruz).
- Karışımımıza eklıyoruz ceviz içlerini elimizle bölüyoruz büyük modüller halinde olması daha yeterli oluyor.
- Havuç ve kırılmış cevizlerimizi kek hamuruna ekliyoruz son olarak un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı ile borcamımızı yaglıyoruz yapışmaması için un serpiyoruz her yerine eşit bi biçimde dağıldıktan sonra fazla unu alıyoruz.
- Kek hamurunu borcama alıp 170-180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli bi formda 30-40 dk ortası pişiriyoruz. ( fırına nazaran pişme mühleti uyuya bilir denetimi elden bırakmamakta yarar var ) ‼️
- İlk 20 dk fırının kapağını muhakkak açmıyoruz.
- Sosu için : tereyağımızı uygun bi tavaya alıp eritiyoruz yakmamaya itina gösterelim.
- Erimiş tereyağımıza sütümüzü ekliyoruz, pudra şekerini ekledikten sonra 3-4 dk ocakta karıştırıyoruz ocaktan alıyoruz pişmiş 5 dk dinlemiş kekimizin üzerine kaşık yardımı ile gezdiriyoruz.
- Kekimiz ılıdıktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🙂.
Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

