Havuçlu Cevizli Kek

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 havuç rendelenmiş (150 g)
  • 5 yumurta
  • 200 gram yumuşak tereyağı
  • 180 gram şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 150 ml havuç suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 250 gram un
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 100 gram öğütülmüş ceviz
  • 80 gram öğütülmüş fındık

Labne frosting:

  • 175 gram labne peynir
  • 20 gram tereyağı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı havuç suyu

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yavaşça yağlayın.
  2. Tereyağını, şekeri, vanilin şekerini ve sıcak suyu beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Havuç suyunu ekleyin ve karıştırın.
  5. Un ve kabartma tozunu karıştırıp hamura ekleyin.
  6. Son olarak ceviz, fındık, rendelenmiş havuç, pekmez ve tarçını ek edip güzelce karıştırın.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece alt-üst ayar fırında 45-50 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini denetim edin.
  8. Kekinizi soğumaya bırakın.
  9. Labne frosting için bütün materyalleri bir küçük kapta karıştırıp kekin üzerine yayın.

Havuçlu Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Cup Kek
Sebzeli Tavuk İncik
Karaköy Poğaçası
Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması
Artan Nohuttan Etsiz Köfte
Her Yemeğe Yakışan Acı Yağ️
Hdabla | © 2025 |