Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek
Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı haşhaş (mohn)
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 1 çay kaşığı karbonat
Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra elenmiş unu, kabartma tozu, tarçın, vanilya ve karbonatı ekleyip, el çırpıcısı yahut mikserin en düşük ayarıyla karıştırıp, kırılmış cevizi ,haşhaşı ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak rendelenmiş havucu ek edip karıştırıp, yağlanmış hafif unlanmış kek kalıbına döküyoruz.
- Isıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 45-50 dk pişiriyoruz.
- Kek pişirirken birinci yarım saat katiyen fırının kapağını açmayın! kürdan denetimi yapın.
- Malzemeler oda sıcaklığında olsun. Deneyeceklere afiyet olsun.
Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















