Havuçlu Bademli Kek
Havuçlu Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 adet rendelenmiş havuç
- Yarım su bardağı badem
- 1 tatlı kaşığı tarçın (damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
Havuçlu Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri çırpalım ,daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyelim ,ardından un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, havuç bademi de ekleyip çırpalım.
- Kek harcımızı 180 derece fırına verip pişirelim.
- Krema için tereyağ ve vanilya hariç öteki materyalleri tencereye koyup pişirelim.
- Kaynadıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyelim.
- Altını kapatıp tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.
- Üzerine yaptığımız kremayı koyup dilediğiniz üzere süsleyebilrsiniz.
Havuçlu Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








