Havuçlu Bademli Kek

Havuçlu Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Havuçlu Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri çırpalım ,daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyelim ,ardından un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, havuç bademi de ekleyip çırpalım.
  2. Kek harcımızı 180 derece fırına verip pişirelim.
  3. Krema için tereyağ ve vanilya hariç öteki materyalleri tencereye koyup pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyelim.
  5. Altını kapatıp tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  6. Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım.
  7. Üzerine yaptığımız kremayı koyup dilediğiniz üzere süsleyebilrsiniz.

Havuçlu Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Etli Nohut Yemeği
Tepside Pratik Adana Kebap
Tırşık
Fırın Tadında Tencerede Kanat (2 Kişilik)
Negro Magnolia
Şişte Makarna Pizza
Hdabla | © 2025 |