Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet orta uzunluk havuç (kabuğunu soyun ,rendenin iri tarafıyla rendeleyin)
- 1 adet küçük uzunluk soğan (ince ince doğranmış)
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kaşık zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağı tencereye alalım. Soğanı ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- Arpa şehriyeyi ekle rengi değişene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sıcak su ve tuz eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp kaynamaya bırakılır.
- Pilav suyunu çekince kapakla tencere ortasına kağıt havlu konulur 10 dakika demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun 🩷.
Havuçlu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






