Havuç Topları
Havuç Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 6 orta uzunluk havuç
- 3 yk şeker
- 1 su bardağı kırık ceviz
- Petibor bisküvi 1 paket
- Hindistan cevizi
Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu, cevizi, petibor robottan farklı ayrı gecir. Un ufak olsunlar.
- Ceviz isteğe bağlı bir tık büyük olabilir.
- Şeker ve havucu suyu çekene kadar pişir.
- Suyu çekince soğumasını bekleyelim.
- Soğuyunca cevizi ekle karıştır.
- Petibörü kaşık kaşık ekle ve karıştır. Hepsini birden karıştırma. Zira kıvama nazaran ekleyelim.
- Top yapılacak kıvama gelince.
- Avucunu ıslat, bir tatlı kaşığı ölçüde al.
- Yuvarlak toplar tap.
- Elindekini çabucak kurumadan hindistan cevizine bula.
- Alternatif olarak hindistan cevizi yerine çikolata eritip yarım küresini çikolataya batırıp çikolatalı servis yapabiliriz.
- Servis tabağına diz. Afiyet olsun. 💕😇
Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











