Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç (orta büyüklükte)
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 10 adet kornişon turşu (küçüklerinden)
  • 2 adet sarımsak

Sosu için:

  • Yoğurt
  • Tuz
  • (dilerseniz kızartılmış pul biberli yağ ekleyebilirsiniz üzerine 🙂

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçları rendeleyip tavaya alıp bir tık yumuşacak halde zeytinyağında pişiriyoruz. (ortalama 3-4 dakika pişirdim).
  2. Kapya biberi ,turşuları küçük küçük doğradım, akabinde sarımsağı rendeleyerek pişirdiğim havucu da üstüne ekleyerek bir tıp karıştırdım.
  3. Son olarak yoğurt sosunu hazırlayarak hazırladığım havuç taratorun üstüne ekleyerek karıştırdım(ben üzerine yağlı sos eklemedim dilerseniz siz ekleyebilirsiniz) afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Sıyırma
Kısır
Krem Karamelli Kek
Glütensiz Çikolatalı Starbucks Kurabiyesi
Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Ek Gıda Sebze Yemeği
Hdabla | © 2025 |