Havuç Mücver

Havuç Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk havuç rendesi (bir su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta
  • Bir tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı pul biber

Havuç Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun kaba yumurta alınır.
  2. Çatal yahut tel çırpıcı ile 1 dk çırpılır.
  3. Un tuz pul biber karbonat eklenir.
  4. El ile yoğurmaya başlanır.
  5. Havuç ve maydanoz ek edilir.
  6. Ele hafif yapışan mücver harcı elde edilir.
  7. Ara orta el sıvı yağa batırılarak.
  8. Yuvarlak /yassı formlar verilir az zeytinyağında kızartılır.

Havuç Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Pare
Elmalı Krep (Videolu)
Erzurum Hakiki Su Böreği
Soğuk Baklava Tarifi
Filipin Omleti (Köz Patlıcanlı Omlet)
Elle Yoğrulmayan Puf Puf Kabaran Pratik Pişi
Hdabla | © 2025 |