Havuç Mezesi
Havuç Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400 gram labne
Üzeri için;
- 2 tane havuç
- 8 kol maydanoz
Havuç Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel havuçlarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
- Kızgın tavada yağsız 5 dakika soteleyelim rengi açılana kadar.
- Soğuyan havuçların içinde 400 gram labneyi ,tuzu, sarımsağı koyup karıştıralım.
- Uzun bir tabağa spatula yardımıyla havuç formu verelim.
- Maydanoz kısımlarını baş kısma batıralım iki tane ayırdığımız havucu mezenin üzerine kaplayalım.
Havuç Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






