Havuç Kabak Tarator
Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet havuç
- 3 adet kabak
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 3 adet ceviz
Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuzları rendeleyelim.
- Zeytinyağını tavaya alalım.
- Yağ ısınınca zeytinyağı ve kabakları tavaya alıp diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
- Pişince soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına 1 kase yoğurt ve dövdüğümüz sarımsağı alalım.
- Soğuyan kabak ve havuçlarımızı da alalım karıştıralım.
- Salatamızı servis tabağına alalım.
- Cezvede zeytinyağını kızdırın üzerine kırmızı biber ve cevizleri atıp sosunu hazırlayın.
- Salatamızın üzerine dökün. Afiyet olsun.
Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








