Havuç Kabak Tarator

Havuç Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet havuç
  • 3 adet kabak
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet ceviz

Havuç Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve havuzları rendeleyelim.
  2. Zeytinyağını tavaya alalım.
  3. Yağ ısınınca zeytinyağı ve kabakları tavaya alıp diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
  4. Pişince soğumaya bırakın.
  5. Karıştırma kabına 1 kase yoğurt ve dövdüğümüz sarımsağı alalım.
  6. Soğuyan kabak ve havuçlarımızı da alalım karıştıralım.
  7. Salatamızı servis tabağına alalım.
  8. Cezvede zeytinyağını kızdırın üzerine kırmızı biber ve cevizleri atıp sosunu hazırlayın.
  9. Salatamızın üzerine dökün. Afiyet olsun.

Havuç Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Musakka
Ballı Mahmudiye Osmanlı Mutfağı’ndan Günümüze Uzanan Enfes Bir Lezzet
Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi
Kolay El Açması Ispanaklı Börek
Kuru Yufka Böreği
Hdabla | © 2025 |