Hatay Usulü Pazı Kavurması
Hatay Tarzı Pazı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg pazı
- 4-5 tane soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı
Hatay Metodu Pazı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pazıları güzelce yıkıyoruz. Doğruyoruz. Ve tencereye su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan suya tuz atıp pazıları bir kaç dakika yumuşamasını bekliyoruz ve süzgeçle suyu süzüp düzgünce pazıların suyunu sıkıyoruz.
- Ayrı bir tencere de, soğanları iri formda küp küp doğruyoruz.
- Sarımsakları da iri iri doğruyoruz.
- Sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz.
- İyice öldükten sonra salçaları atıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine güzelce sıkmış olduğumuz suyunu sıktığımız pazıları da içine koyup kavurmaya devam ediyoruz.
- Tabi pazılar zati evvelce haşlandığı için çok pişirmenize gerek yok. Özdeşleşmesi kâfi. Hoş bir meze oluyor.
Vitamin de içinde kaldığı için çok sağlıklı. Ve tabi biz meze olarak da severek tüketiyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hatay Yöntemi Pazı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








