Hatay Usulü Patatesli Köfte
Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 küçük uzunluk rendelenmiş soğan
- 2 orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Su
Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 orta uzunluk patatesi haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri patates ezeceği ile güzelce ezelim. Püre haline gelmeli.
- Yoğurma tepsisine bulguru alalım ve 1 su bardağı su ile ıslatalım.
- 15-20 dk bekleyelim ve biber salçası, kimyon, karabiber, tuz, rendelenmiş soğanı da tepsiye alıp yoğurmaya başlayalım.
- Yoğururken bulgur yumuşamamışsa su ekleyerek yoğuralım.
- 6-7 dakika güzelce yoğuralım. Patates püresini ekleyip tekrar güzelce yoğuralım.
- En son zeytinyağını da ekleyip son sefer yoğuralım ve hal verelim.
- Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Hatay Yolu Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










