Hatay Usulü Patatesli Köfte

Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 küçük uzunluk rendelenmiş soğan
  • 2 orta uzunluk patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Su

Hatay Tarzı Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 orta uzunluk patatesi haşlayalım.
  2. Haşlanan patatesleri patates ezeceği ile güzelce ezelim. Püre haline gelmeli.
  3. Yoğurma tepsisine bulguru alalım ve 1 su bardağı su ile ıslatalım.
  4. 15-20 dk bekleyelim ve biber salçası, kimyon, karabiber, tuz, rendelenmiş soğanı da tepsiye alıp yoğurmaya başlayalım.
  5. Yoğururken bulgur yumuşamamışsa su ekleyerek yoğuralım.
  6. 6-7 dakika güzelce yoğuralım. Patates püresini ekleyip tekrar güzelce yoğuralım.
  7. En son zeytinyağını da ekleyip son sefer yoğuralım ve hal verelim.
  8. Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Hatay Yolu Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Taze Soğan Kavurması
Ev Yapımı Mahlepli İçecek
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Sade Kek
Patates Mücver
Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Hdabla | © 2025 |