Hatay Usulü Haytalı
Hatay Metodu Haytalı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı gül suyu
- 1 çay kaşığının ucu kadar kırmızı besin boyası
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı gül suyu
Hatay Metodu Haytalı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için bir sürahiye toz şeker, su, besin boyası ve gül suyunu alıp şeker çözünene kadar karıştıralım.
- Şeker çözününce şerbeti hazır olacaktır.
- Buz dolabında 3-4 saat bekletelim.
- Muhallebisi için uygun bir tencereye mısır nişastası, süt ve gül suyunu alalım.
- Tel çırpıcı ile muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pürüzsüz kıvam için karıştırmayı bırakmayalım.
- Muhallebisi pişince orta büyüklükte bir tepsiyi yahut borcamı muhallebinin yapışmaması için ıslatalım.
- Muhallebiyi tepsiye dökelim ve soğumasını bekleyelim.
- Üzerinin kaymaklanmaması için 10-15 dakika soğumaya bıraktığımız muhallebinin üzerine 1 su bardağı su dökelim.
- Muhallebi de buzdolabında 3-4 saat dinlenmeli.
- Servis vakti geldiğinde muhallebiyi küp küp doğrayalım ve kaselere alalım.
- Kasenin yarısına hazırladığımız şerbetten ekleyelim öbür yarısına ise soğuk su ekleyelim.
- Büyük bir modül buzu döverek kar haline getirip kaselerin üzerine ekleyelim.
- Buzu kar haline getirmek sıkıntı ise şerbeti 2-3 saat buzlukta bekletip buzlanmasını sağlayabilirsiniz.
Hatay Yolu Haytalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






