Hatay Usulü Fellah Köftesi

Hatay Yöntemi Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 5 çay bardağı ince köftelik bulgur ( esmer olursa daha hoş oluyor )
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1-1.5 çay bardağı un ( denetimli ekleyin)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • Yazdan hazırladığımız domates sosu
  • Bol sarımsak ( 1 büyük baş olabilir)
  • Nar ekşisi (damak zevkiniz kadar)
  • 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçaları

Haşlamak için;

  • Sıcak su
  • 2 yemek kasığı limon tuzu (dağılmaması için)
  • Bol maydanoz

Hatay Adabı Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapılışı; köftesi için sıcak su ile bulguru ıslıyoruz yarım saat kadar bekletiyoruz.
  2. Diğer köfte materyallerinden un hariç ekleyip az az su alarak yoğuruyoruz sonrasında unu denetimli olarak ekliyoruz tekrar hafif su alarak köfte kıvamına gelinceye kadar yoğruyoruz ve minik minik yuvarlayıp işaret parmağımız ile yavaşça bastırıyoruz.
  3. Haşlama yapmak için (makarna haşlar gibi) suyu kaynatıp limon tuzu ekliyoruz sonra da köfteleri ekleyip 10 dk kadar haşlayıp süzüyoruz.
  4. Sosu için ezilmiş sarımsak ve domates sosunu zeytinyağında pişiriyoruz, salçaları ve nar ekşisini ekliyoruz biraz pişrdikten sonra köfteleri de ekleyip birkaç dk pişiriyoruz. Ocaktan alınca bol kıyılmış maydanoz ekliyoruz.
  5. İster sıcak ister soğuk tüketin her türlüsü çok lezzetli. Köftesi fazla gelirse şekillendirmeden buzlukta da saklayabilirsiniz.

Hatay Tarzı Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Sote
Ekmek Kadayıfı (Videolu)
Zeytinli Pofidik Ekmek
Beze
Limonlu Cheesecake
Balkabaklı Muhallebi (+6 Ay)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.