Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tarifi

Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • Kuşbaşı et
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet domates
  • Tuz, karabiber, toz biber, pul biber, kekik
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça

Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pişirme tepsimize kuşbaşı doğranmış et küp küp doğranmış sebzelerimizi ve 2 diş ezilmiş sarımsağı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Sosu için; 2 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı salçayı bir kap içerisine alıp, karıştıralım ve tepsimize her yerine gelecek halde dökelim.
  3. Belen tavamızın üzerine tereyağı modülleri yahut varsa kuyruk yağı koyalım.
  4. Yağlı kağıdı ıslatıp, tepsimizin üzerini kapatalım.
  5. Önceden ısıtılmış fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Belen tavamız servise hazırdır. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hatay Mutfağının Vazgeçilmezi Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Muzlu Kek
Ani Misafirler İçin (Rulo Börek)
Sodalı Köfte İçi Sulu Sulu Yumuşacık
Mahluta Çorbası
Hdabla | © 2025 |