Hatay Kısırı

Hatay Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yeşil soğan
- Yeşil nane
- Maydanoz
- Tuz
Hatay Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru yoğurma kabına alalım. Kapya biberi kuru soğanı ve domatesi rondoda çekelim ve bulgura karıştıralım 10 dk bu formda bekleyelim. Nane maydanoz ve yeşil soğanı temizleyip yıkayıp doğrayalım.
- Ardından bulgur domates ve biber salçasını ekleyip yumuşayıncaya kadar yoğuralım.
- Daha sonra nar ekşisini ekleyip, yoğuralım akabinde yeşillikleri ekleyip zeytinyağınıda ekleyip biraz karıştıralım. Tuzu azsa tuz ekleyelim. Bizim salyalar konut salçası olduğundan tuzlu oluyor. Kısıra tuz eklemeye gerek kalmıyor. Afiyet olsun.
Hatay Kısırı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



