Hatay Belen Tava

Hatay Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana eti çok küçük doğranmış olsun
  • 150 gram iç yağı
  • 8 tane yeşil acı biber
  • 1 tane kapya biber
  • 4 tane domates
  • 2 tane küçük doğranmış kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 2 tane kırmızı acı biber

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 50 gram tereyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı biber

Hatay Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyaller küçük küçük doğranır, bir karıştırma kabında güzelce karıştırılır .
  2. Sosu hazırlanıp üzerine dökülür, tereyağı döşenir.
  3. Islatıp buruşturmuş olduğumuz yağlı kağıdı tepsinin üzerine döşeyelim, onun üzerine bir kapak yahut uygun bir tepsi kapatın.
  4. 220 derecelik ısınmış fırında 1 saat daha sonra dereceyi 180 düşürüp kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp yarım saat daha pişirelim siz pişip pişmediğini denetim edersiniz.

Hatay Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Glutensiz Tuzlu Burger Ekmeği
Hızlıca Hazırlanan Elmalı Kurabiye
Fırın Sütlaç
Mahlepli Peynirli Mayasız Poğaça
Çıtır Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |