Hatay Belen Tava
Hatay Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana eti çok küçük doğranmış olsun
- 150 gram iç yağı
- 8 tane yeşil acı biber
- 1 tane kapya biber
- 4 tane domates
- 2 tane küçük doğranmış kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 tane kırmızı acı biber
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 50 gram tereyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı acı biber
Hatay Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyaller küçük küçük doğranır, bir karıştırma kabında güzelce karıştırılır .
- Sosu hazırlanıp üzerine dökülür, tereyağı döşenir.
- Islatıp buruşturmuş olduğumuz yağlı kağıdı tepsinin üzerine döşeyelim, onun üzerine bir kapak yahut uygun bir tepsi kapatın.
- 220 derecelik ısınmış fırında 1 saat daha sonra dereceyi 180 düşürüp kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp yarım saat daha pişirelim siz pişip pişmediğini denetim edersiniz.
Hatay Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











