Hasta Çorbası

Hasta Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük tavuk göğsü yada 1 adet but
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 küçük kapya biber
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 7 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hasta Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç, soğan, patates, biberi irice doğrayın.
- Baharatlar hariç tüm malzemeyi tencereye alın.
- Üzerine suyu ve tuzunu atın orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuğu içinden alıp didikleyin.
- Çorbayı blenderdan geçirip didiklediğiniz tavuğu ,kimyon ,nane ve biberleri ekleyip karıştırın.
- Çorbamız hazır ,yerken limon sıkın şifa olsun.
Hasta Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



