Haşlanmış Pirinç Pilavı

Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı yasmin pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tencere su

Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 saat evvelce sıcak ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinçlerimizi kaynayan suyun içine atıyoruz.
  2. Tuzu da ekliyoruz, on dakika haşlanan pirinçler uzayıp yumuşayınca süzgeçe süzüyoruz.
  3. Süzdüğümüz pirinçleri tencereye alıp kızdırdığımız tereyağı ve sıvı yağı üstüne gezdiriyoruz.
  4. Ağzını kapatıyoruz bir dakika kadar yüksek ateşte sonrasında ocağın en kısık ateşinde demlendiriyoruz.
  5. Sonra altını kapatıp 5-10 dakika dinlendiriyoruz sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Limonlu Cheesecake
Çikolatalı Meyveli Pasta
Kabak Çığırtma
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Gravy Soslu Bonfile
Hdabla | © 2025 |