Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)

Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

İç materyali;

  • 250 gram peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet taze soğan

Yufkaların ortasına sürmek için

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Pişerken üzerine dökmek için;

  • 2 su bardağı kaynar su 1 çay kaşığı tuz

Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yumurtaları, suyu ve tuzu bir kaba koyup çırpıcı ile çırpalım akabinde alabildiği kadar un ile orta sertlikte bir hamur yapıp sekiz eşit kesime bölüp, bezelerimizi dinlenmeye bırakalım.
  2. Bezeler dinlenirken peynir maydanoz ve taze soğandan iç harcımızı hazırlayalım.
  3. Yaklaşık dolu dolu iki kaşık tereyağına uygun bir kapta eritip altını kapattıktan sonra yarım su bardağı sıvı yağını döküp hazırlayalım.
  4. Böreği yapacağımız tepsinin tabanını yağlayalım sonra bezelerimizi tek tek tepsinin büyüklüğünde açıp, mantı kalınlığında yaklaşık olacak bezeler her katı yağlayarak dört bezeyi açalım, ortasına peynirli iç harcımızı döküp, öteki dört bezeyi de birebir süreç yaparak bitirelim.
  5. Sonra böreğimizi dilimleyelim ve fırına verelim üzeri kızarmaya başladıktan sonra pembeleşince çıkartıp, iki su bardağı tuzlu kaynak suyu böreğin üzerine döküp, tekrar fırına verip, 15 dakika daha pişirelim.

Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Kişilik Akşam Yemeğim
Yumurtasız Ve Unsuz Kuskus Köftesi
Havuç Tarator (Videolu)
Bulgurlu Yaprak Sarma
Tavuk Tabanlı Pizza
Ekşili Köfte (Kıllotik)
Hdabla | © 2025 |