Haşlama (But)

Haşlama (But) Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 adet tavuk butu
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 det havuç
- 6-7 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Biberiye
- Kekik
Haşlama (But) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye butlarımızı alalım haşlaya bırakalım isterseniz düdüklüde de başlayabilirsiniz. Tencerede yaklaşık 40dakika da haşlanıyor.
- Patateslerimizi soyalım iri küpler halinde doğrayalım ortalama 6 modüle ayıralım ve bir tencereye su koyarak haşlamaya bırakalım.
- Başka bir tencerede ise soyup iri iri doğradığımız havuçları haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi süzelim. Tavuklarımız da haşladığında bir kap içerisinde 1 su bardağı su ile unu açalım topak kalmayacak biçimde karıştıralım.
- Haşlanan butlarımızın üzerine patatesi havuçlarımızı ve sarımsakları ek edelim.
- Su ile açtığımız unu da ek ederek karıştıralım. Tam bu esnada baharatlarımızı ekleyelim. (damak tadınıza nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz baharatlarda)
- 10 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Haşlama (But) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

