Haşlama

Haşlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet tavuk but
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Sıcak su

Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytin yağını ve butu tencereye alın mühürleyip bir tabağa çıkarın, havuçları birebir tencereye alıp kavurun.
  2. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Havuç ve soğan kavrulunca tavukları tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 dk pişirin.
  4. 10 dk sonra iri doğranmış patatesleri tuz karabiber ve tereyağınıda ekleyip pişirmeye devam edin.
  5. Havuç ve patates yumuşayınca ocaktan alıp 10 dk dinlendirin ve servis edin afiyet olsun 💐🤗.

Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Brokolili Salata (Videolu)
Afyon Kaymağı
Hindistan Cevizli Pamuk Pasta
Taze Soğanlı Yalancı Muhlama
Bebek Dostu Domatesli Şehriye Çorbası
Pankek
Hdabla | © 2025 |