Haşhaşlı Tarçınlı Çörek

Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 1’5 paket margarin
  • 1 kase haşhaş
  • 1 kase şeker
  • 1 kase tarçın

Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle maya, şeker ve suyumuzu bir kaba alıyoruz ,maya faal hale gelene kadar bekletiyoruz.
  2. Sütün ve suyun ılık olması gerek sonra bir kaba etkinleşen mayayı ,sütümüzü ,yağı ,bir bardak şekeri ve tuzu ekliyoruz .
  3. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ,kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru 40 dakika bekletiyoruz.
  5. Kabaran hamurumuzu beş beze yapıyoruz, bezelerimizi oklava yardımıyla açıyoruz.
  6. Margarini sürüp ,haşhaş ,tarçın ve şekeri serpip katlarını tamamlıyoruz .
  7. Daha sonra rulo yapıp dilimliyoruz .
  8. Üzerine yumurta sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun 😋❤️.

Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Yumurta Rulo
Fırın Tepsisiyle Ispanaklı Yaş Pasta
Limonlu Kek
Glutensiz Karabuğday Kurusu
Köy Peynirli Kare Poğaça
Patates Püreli Pratik Tavuk Menü
Hdabla | © 2025 |