Haşhaşlı Tarçınlı Çörek

Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak şeker
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 1’5 paket margarin
- 1 kase haşhaş
- 1 kase şeker
- 1 kase tarçın
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya, şeker ve suyumuzu bir kaba alıyoruz ,maya faal hale gelene kadar bekletiyoruz.
- Sütün ve suyun ılık olması gerek sonra bir kaba etkinleşen mayayı ,sütümüzü ,yağı ,bir bardak şekeri ve tuzu ekliyoruz .
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ,kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 40 dakika bekletiyoruz.
- Kabaran hamurumuzu beş beze yapıyoruz, bezelerimizi oklava yardımıyla açıyoruz.
- Margarini sürüp ,haşhaş ,tarçın ve şekeri serpip katlarını tamamlıyoruz .
- Daha sonra rulo yapıp dilimliyoruz .
- Üzerine yumurta sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun 😋❤️.
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












