Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça

Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (kulak göğsü kıvamı)
Ara katları için;
- Haşhaş ezmesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ve su karıştırılıp, maya ve şeker eklenip, 5 dk kadar kabarması için beklenir. Bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayır.
- Beyazı ve öteki bir yumurta, yoğurma kabına alınır.
- Un hariç geriye kalan tüm hamur materyalleri karıştırılır ve yavaşça un eklenir. Kıvamı ele yapışmayan ve yumuşak olacak formda yoğurulur ve 10 bezelik hamur ayrılır.
- 5-5 olmak üzere iki modül yapacağımız için birinci yumağı tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine sıvı yağ ile inceltilmiş haşhaş ezmesi sürülür.
- Bu halde 5 katı tamamlanıp, dolapta 10 dk dinlendirilir.
- Bir sonraki 5 katı da haldeki üzere tamamlanıp, 10 dk dinlendirilir.
- Daha sonra oklava ile tezgahta ince açılıp, halde olduğu üzere kesilir.
- Geniş kısımdan dar kısma hakikat sarılır.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye alınıp, yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra, servis yapılır. Afiyet olsun. 🤗💐
Haşhaşlı Rulo Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








