Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1.5su bardağı sıvı yağ
  • 1.5su bardağı süt
  • 1.5su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 2.5su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Çırpılmış 1 poşet krem şanti

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayla toz şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  2. Yağ, süt, irmik ve haşhaşı ekleyip uygunca karıştıralım.
  3. Kapatma tozu ,vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
  4. Malzemelerimizi yeterlice karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alıp eşit formda dağıtalım 180 derece ısıtılmış fırına verelim.
  5. Kekimizi dilim dilim kesip kekimiz birinci sıcaklığını çıkardıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
  6. Soğuduktan sonra çırpılmış krem şantimizi üzerine eşit formda yayalım.
  7. Soduktan sonra servis edelim afiyet olsun:).

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Minnak Kurabiye
Gelin Pastası ‍️
Milföylü Atıştırmalık
Krep Pizza
Sağlıklı Tiramisu
Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |