Haşhaşlı Revani Tatlısı
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5su bardağı sıvı yağ
- 1.5su bardağı süt
- 1.5su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 2.5su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Çırpılmış 1 poşet krem şanti
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayla toz şekeri köpük olana kadar çırpalım.
- Yağ, süt, irmik ve haşhaşı ekleyip uygunca karıştıralım.
- Kapatma tozu ,vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
- Malzemelerimizi yeterlice karıştırdıktan sonra fırın tepsisine alıp eşit formda dağıtalım 180 derece ısıtılmış fırına verelim.
- Kekimizi dilim dilim kesip kekimiz birinci sıcaklığını çıkardıktan sonra ılık şerbetimizi dökelim.
- Soğuduktan sonra çırpılmış krem şantimizi üzerine eşit formda yayalım.
- Soduktan sonra servis edelim afiyet olsun:).
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












