Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)

Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı haşhaş ( su bardağı ölçüm 200 ml )

Şerbetı̇ ı̇çı̇n :

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti

Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti evvelden hazırlayalım su ve şekeri karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 12-13 dk kaynatalım.
  2. İçine yarım limon sıkıp 2-3 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  4. Yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Son olarak un, irmik, kabartma tozu ,vanilya ve haşhaşı ekleyip çırpalım.
  6. Yağladığımız tepsimize döküp evvelce ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip dinlenmeye bırakalım.
  8. 1 su bardağı soğuk süt ile 1 poşet kremşantiyi yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dk mikserle çırpalım.
  9. Tatlımız soğuduktan sonra üzerini kremşantiyle kaplayalım.
  10. Dolapta 4-5 saat bekledikten sonra tatlımız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütsüz Krep
Pancar Sapı İle Gözleme
Elmalı Kurabiye
Leblebi Kremalı Kurabiye
Katıklı Dolma
Çikolatalı Bisküvi
Hdabla | © 2024 |