Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden)

Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı haşhaş ( su bardağı ölçüm 200 ml )
Şerbetı̇ ı̇çı̇n :
- 2.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Üzerı̇ ı̇çı̇n;
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti evvelden hazırlayalım su ve şekeri karıştırıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 12-13 dk kaynatalım.
- İçine yarım limon sıkıp 2-3 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un, irmik, kabartma tozu ,vanilya ve haşhaşı ekleyip çırpalım.
- Yağladığımız tepsimize döküp evvelce ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirip dinlenmeye bırakalım.
- 1 su bardağı soğuk süt ile 1 poşet kremşantiyi yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık 5 dk mikserle çırpalım.
- Tatlımız soğuduktan sonra üzerini kremşantiyle kaplayalım.
- Dolapta 4-5 saat bekledikten sonra tatlımız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani (Eskimeyen Tariflerden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













