Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Üzerine;
- Kremşanti
Bardak ölçülerim 200 ml
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta vanilya ve şekeri uygunca çırpıp, köpürtüyoruz sıvı yağ sütü ekleyip, çırpıyoruz. Sonra kuru materyalleri ekliyoruz irmik, un, haşhaş ve kabartma tozunuda ekleyip, çırpıyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.
- 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Diğer tarafta tencereye şekeri suyu koyup, 5 dakika kaynatıp, altını kapatıyoruz.
- Şerbet ılık kek birinci sıcağı çıkmış halde şerbeti döküyoruz soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürüyoruz isteyen sürmeyedebilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


