Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

Revani için :

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için :

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Üzerine:

  • 1 paket krem şanti
  • Süt

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek pişirme sırasına nazaran şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Sırayla evvel mavi haşhaşı döküp biraz çırpalım.
  4. Ardından irmik ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  5. Son basamakta un ve kabartma tozunu ekleyip akışkan kıvamda bir hamur elde edelim.
  6. Yağladığımız en büyük borcama hamurumuzu dökelim.
  7. Önceden 180° ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar denetimli 40 dk pişirelim.
  8. Revanimiz fırında iken şerbeti pişirmeye başlayalım. Su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakalım.
  9. Şerbet kaynamaya başlayınca 7 dk sonra limonunu sıkıp kapatıp şerbeti ılımaya alalım.
  10. Bu esnada paket krem şantinin gerisindeki ölçülere nazaran krem şantimizi çırpıp dolaba kaldıralım.
  11. Pişen revanimiz fırından çıkarıp çatalla üzerinde delikler açalım.
  12. Sıcak revaniye ılık şerbeti çokça dökelim.
  13. Hazırladığımız krem şantiyi de en üstüne güzelce yayalım.
  14. En az 3 saat buzdolabında bekletelim.
  15. Servis ederken üzerini mavi haşhaş ile süsleyebilirsiniz.

Koca bir borcam tatlımız hazır. 🥳 hem şerbetli hem hafif bir tatlı 🌺 şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🌺🌺

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Makarna Salatası
Misafir Sofralarınıza Çok Yakışacak Yeni Nesil Karnıyarık
Pilav Üstü Tavuk
Bol Cevizli Fındıklı İncir Tatlımız
Kuru Domates Salatası
Küçük Borcamda Orman Meyveli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |