Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Revani için :
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için :
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzerine:
- 1 paket krem şanti
- Süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek pişirme sırasına nazaran şeker ve yumurtaları güzelce çırpalım.
- Süt ve sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sırayla evvel mavi haşhaşı döküp biraz çırpalım.
- Ardından irmik ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Son basamakta un ve kabartma tozunu ekleyip akışkan kıvamda bir hamur elde edelim.
- Yağladığımız en büyük borcama hamurumuzu dökelim.
- Önceden 180° ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar denetimli 40 dk pişirelim.
- Revanimiz fırında iken şerbeti pişirmeye başlayalım. Su ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakalım.
- Şerbet kaynamaya başlayınca 7 dk sonra limonunu sıkıp kapatıp şerbeti ılımaya alalım.
- Bu esnada paket krem şantinin gerisindeki ölçülere nazaran krem şantimizi çırpıp dolaba kaldıralım.
- Pişen revanimiz fırından çıkarıp çatalla üzerinde delikler açalım.
- Sıcak revaniye ılık şerbeti çokça dökelim.
- Hazırladığımız krem şantiyi de en üstüne güzelce yayalım.
- En az 3 saat buzdolabında bekletelim.
- Servis ederken üzerini mavi haşhaş ile süsleyebilirsiniz.
Koca bir borcam tatlımız hazır. 🥳 hem şerbetli hem hafif bir tatlı 🌺 şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 🌺🌺
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










