Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Üzeri için;
- 1 paket hazır kremşanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi yapmakla başlayalım. Bir tencereye su ve şekeri alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbete çeyrek limonu ekleyelim 5dakika daha tekrar kaynatalım.
- Altını kapattığımız şerbeti soğuması için diğer bir kaba alalım.
- Bu sıra da şeker ve yumurtaları bir kaba alalım ve şeker eriyene kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek bir sefer daha çırpalım.
- Katı materyalleri de irmik haşhaş un kabartma tozu ve vanilyayı sırasıyla ekleyerek tekrar çırpalım.
- Yağladığımız borcamımıza kek harcımızı dökelim evvelden ısınmış 180derecelik fırında yaklaşık 35dakika denetimli bir biçimde üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştiğini test etmek için kurdanı revanimize batıralım şayet kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Fırından çıkardığımız revaninin birinci sıcakğının çıkmasını bekleyelim yaklaşık 5dakika kadar.
- Daha sonra soğuyan şerbeti revaninin üzerine dökelim.
- Revanimizi imkan varsa bir gece buzdolabında dinlendirelim yoksa iki üç saat dinlenmesi kâfi olacaktır.
- Ben üzerine ek olarak krem şanti yapıp onunla servis yaptım dileyen sade formda servis yapabilir.
- Dilerseniz kek harcınızın içerisine biraz limon yahut portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz güzel aroma verecektir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 🌸.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
