Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çeyrek çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakılır.
- Su ve şeker karıştırılır, ocağa alınır, kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır, birkaç damla limon suyu ek edilir, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şanti mikserle çırpılır, buzdolabına kaldıralım.
- Hamuru için, yumurta çırpılır, şeker ilave edilir, tanımda yazan materyal sırasına nazaran öteki materyaller karıştırarak ek edilir.
- Tepsiyi biraz sıvı yağ gezdirilir, üzerine de biraz un serpiştirilir ve hamuru döküyoruz.
- Soğuk fırına atılır, 185 derece, fanlı ayarda 20-25 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkan revani biraz soğumaya bırakılır.
- Ilık hale gelince evvelden hazırlanan şerbeti üzerine dökülür.
- İyice soğuyunca üzerine hazırladığımız krem şanti düzgünce yayılır.
- Bir kaç saat dinlenen tatlı servise hazır.
Kullanılan su bardağı 200 ml.
Kullanılan tepsi büyük uzunluk dikdörtgen borcam.
Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


