Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske karbonat

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Yarım limon

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şeker ve suyumuzu uygun bir tencereye alıp, orta ara karıştırarak kaynatalım kaynamaya başlayan şerbetimize yarım limonumuzu sıkalım 10 dakika daha orta ateşte kaynatıp, soğumaya alalım.
  2. Yumurta ve şekerimizi çırpma kabımıza alıp üzerine bir fiske karbonatımızı ekleyip, güzelce çırpalım. Çırpılmış olan şeker ve yumurtamıza sıvı yağ, sütü ekleyelim tekrar 1 dk kadar çırpalım.
  3. Son olarak irmik, haşhaş un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyip güzelce karıştıralım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk denetimli bir halde pişirelim. 5 dakika bekletip dilimleyelim, soğumuş olan şerbetimizi denetimli bir halde dökelim.
  4. Şerbetin yarısını döküp bekletip başka kalan şerbetimizi dökersek daha düzgün olur ben o biçimde yaptım deneyeceklere şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. 💐

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Patlıcanlı Patatesli Tavuk Yemeği
Katmer Tarifi Tel Tel
Portakallı Cevizli Kakaolu Kek
Kifla ( Bulgaristanın Tatlı Poğaçası)
Pratik Mozaik Pasta ( Bisküvili Pasta )
Tavuk Suyuna Çorba ( Şifa Niyetine )
Hdabla | © 2025 |