Haşhaşlı Poğaça

Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı ( sarısı üstüne)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- 5-6 su bardağı un
Arasına;
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker ( az şekerli sevenler azalta bilir miktarı)
Üstüne;
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için ılıik süt su,maya ve şekeri karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ,yumurta aklarını ekleyelim.
- Unu ve tuzu da ekleyip hamuru toparlayalım.
- Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Arasına sürmek için materyalleri karıştıralım.
- Mayalanan hamuru sekiz bezeye ayıralım.
- Üzerlerine çokça haşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyalım.
- Elimizle hamuru genişletip merdaneyle de inceltelim.
- Daha sonra 24 üçgen modüle kesip rulo yapalım ve tepsiye dizelim.
- Tepside de üzerleri kapalı 20 dakika mayalandırıp yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









