Haşhaşlı Pamuk Revani

Haşhaşlı Pamuk Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta + 1 yumurta akı (sarısı kremasında kullanılacak)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
Keki ıslatmak için:
- 3 su bardağı süt
- 1su bardağı şeker
Üzeri muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema 200ml lik
Süslemek için (isteğe göre);
- Hindistan cevizi
- Badem tozu
Haşhaşlı Pamuk Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtalar beyazlayana kadar çırpılır. Kabartma tozu dışındakiler eklenir tekrar çırpılır. En son kabartma tozu eklenir çok karıştırmadan yağlanmış dikdörtgen büyük borcama dökülür.
- Daha evvel 180 derecede ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirilir.
- Ilık hale gelen keke süt şerbeti dökülür çekmesi beklenir.
- Üzeri muhallebisi için vanilya ve sıvı krema hariç bütün materyaller yeterlice çırpılır, ocağa alınır, kaynayan muhallebi 10dakika daha kısık ateşte pişirilir. Ilık hale gelen muhallebiye sıvı krema ve vanilya eklenerek blendar yardımı ile yeterlice pürüzsüz kıvama getirilir. Süt şerbeti çeken kekin üstüne yayılır.
- En son hindistan cevizi ve toz badem muhallebinin üzerine gezdirilir dolapta en az 4-5 saat dinlendirilir servise hazır hale gelir. Hafif pamuk üzere bir revani oluyor şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Pamuk Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

