Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek

Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tahin (isteğe bağlı)
  • 1 paket haşhaş ezmesi

İç harcı:

  • 1-2 adet soğan
  • 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

💥4 yufkadan 32 adet börek çıkıyor.

  1. Önce mercimeği haşlayın, tavada soğanı yemeklik doğrayın, yarım çay bardağı yağla kavurun, kavrulan soğanın üzerine mercimeği ve baharatlarını ekleyin karıştırın.
  2. Sosu için; sıvı yağ, su, tahin ve haşhaş ezmesini karıştırın.
  3. Yufkanın birini tezgaha serip yarısına fırçayla sostan güzelce sürün.
  4. Diğer yarısını üzerine kapatıp tekrar her yerine gelecek biçimde sostan güzelce sürün.
  5. 8 kesime kesin. (istediğiniz boyutta) mercimekli harçtan eşit bir formda dolu dolu koyup sarın.
  6. Bu halde hepsini sardıktan sonra kalan sosu böreklerin üzerine fırçayla sürün.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 35 -40 dakika kızarana kadar pişirin.
  8. Eğer 1 yufkayı 6 ya bölerseniz 24 tane çıkıyor. Boyutuna (büyüklüğüne) nazaran sayısı değişir. Size kalmış 🙌🏼.

Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pudingli Kakaolu Kolay Pasta (Portakal Aromalı)
Elmalı Tart
Börülce Salatası
Ispanaklı Köstebek Pasta
Peynir Dolgulu Kek
Diyet Pizza (Yulaflı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet