Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek

Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tahin (isteğe bağlı)
- 1 paket haşhaş ezmesi
İç harcı:
- 1-2 adet soğan
- 2 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
💥4 yufkadan 32 adet börek çıkıyor.
- Önce mercimeği haşlayın, tavada soğanı yemeklik doğrayın, yarım çay bardağı yağla kavurun, kavrulan soğanın üzerine mercimeği ve baharatlarını ekleyin karıştırın.
- Sosu için; sıvı yağ, su, tahin ve haşhaş ezmesini karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha serip yarısına fırçayla sostan güzelce sürün.
- Diğer yarısını üzerine kapatıp tekrar her yerine gelecek biçimde sostan güzelce sürün.
- 8 kesime kesin. (istediğiniz boyutta) mercimekli harçtan eşit bir formda dolu dolu koyup sarın.
- Bu halde hepsini sardıktan sonra kalan sosu böreklerin üzerine fırçayla sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 35 -40 dakika kızarana kadar pişirin.
- Eğer 1 yufkayı 6 ya bölerseniz 24 tane çıkıyor. Boyutuna (büyüklüğüne) nazaran sayısı değişir. Size kalmış 🙌🏼.
Haşhaşlı Mercimekli Nefis Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





