Haşhaşlı Limonlu Kek
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet limonun kabuğu
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2.5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Islatmak için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 limonun suyu
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. Süt, yağ, limon kabuğu ve haşhaşı ek edip karıştırın. Denetimli bir formda unu ve kabartma tozu ile vanilinide ekleyerek tekrar karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına dökün ve 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin kek pişerken ıslatmak için su ve şekeri ocakta kaynatın kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve limon suyunu ek edin.
- Kek piştikten sonra kalıptan çıkarmadan sosu dökün ve emilmesini bekleyin soğuduktan sonra servise hazır! deneyecek olanlara afiyet olsun.
Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








